Vijesti

03.10.2016.
USPJEŠNA TURISTIČKA SEZONA
U periodu od 1.1.2016. do 30.9.2016. godine u evidentirano je 377.193 noćenja. Od tog broja na strane goste otpada188.353 noćenja, a na domaće goste 188.840 noćenja. Ako tu brojku usporedimo sa ostvarenim noćenjima u 2015. godini bilježi se porast od 24%.
"Ostvarenim rastom noćenja pokazalo se da Pirovac postaje sve poželjnije mjesto za ljetovanje. Iako ovi rezultati ne mogu biti realan pokazatelj s obzirom na novi sustav prijave i odjave gostiju eVisitor, rast je ostvaren i smatram da je to rezultat promocije koju provodimo tijekom vansezonskog, ali i sezonskog perioda. To se naročito odnosi na online promociju koja je ove godine rezultirala sa oko 80.000 posjeta na našu internetsku stranicu u promotivnom periodu, te stope povratka posjetitelja na stranicu od oko 30%. I nakon promotivnog perioda nastavio se trend visoke posjećenosti stranice. Također, brojna ulaganja posljednjih nekoliko godina i ona tekuća pa i najavljena imaju svoj efekt na stvaranje imidža rastuće i gostima poželjne destinacije", rekao je Igor Meić direktor TZ Pirovac.

"Zadovoljan sam dvoznamenkastim rastom noćenja za prvih 9 mjeseci što ponovno dokazuje da Pirovac ovog trenutka u svim segmentima napreduje. Pokazalo se ispravnim uložiti u nove kanale komuniciranja, nove promidžbene video materijale i kulturno-zabavno program što je rezultiralo statusom najposjećenije destinacije zapadnog dijela naše županije. Značajno ćemo ulagati u naš osnovni turistički resurs i u idućim godinama, plažu Lolić i Starine uz potporu Fonda za razvoj turizma, a od iduće turističke sezone očekujemo da ćemo značajnije početi osjećati otvorenje Marine Pirovac. U tijeku je i izrada Urbanističkog plana uređenja za našu Ugostiteljsko-turističku zonu Miran na 11 hektara što je pretpostavka i novih značajnih ulaganja u nove hotelske kapacitete visoke kategorije, a koje očekujemo već iduće godine.", rekao je načelnik i predsjednik TZ-a Ivan Gulam.

Apps

Blog