Vijesti

11.07.2019.
Plavi projekt
Jeste li znali da su dupini i morske kornjače zaštićene vrste koje iseljavaju iz Jadranskog mora zbog ugrožavanja njihovog staništa ili neadekvatnog ponašanja?
Plavi projekt naziv je projekta koji traje 18 mjeseci (do listopada 2019.), sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u iznosu od 854.018, 21 Kn, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.004.727,31 Kn. Nositelj projekta je Udruga Argonauta iz Murtera, a glavni partneri na projektu su Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te Morski obrazovni centar Pula. Projekt se provodi na području Šibensko-kninske, Zagrebačke i Istarske županije, a podijeljen je u pet mentorskih programa.

TZ Pirovac je svojim aktivnostima, promoviranjem i podupiranjem Plavog projekta dio mentorskog programa naziva “Dolphin/sea turtle friendly ponašanje”, čija je implementacija predviđena do kraja lipnja.    

“Plavi projekt” je zamišljen u svrhu podizanja svijesti, a potom i zaštite ovih divnih životinja koje cijene naše more i pronašle su način kako da ovdje žive. Kao i obično problem su opet i iznova upravo ljudi, budući im uporno to pravo oduzimamo. O ovoj je problematici u sklopu projekta snimljen i animirani video koji donosimo u nastavku https://www.youtube.com/watch?v=EQUtgXE40fU.
Za više informacija o “Plavom projektu” posjetite web stranicu samog projekta https://plavi-projekt.github.io/ ili službene stranice Udruge Argonaute​ https://www.argonauta.hr/plavi-projekt/

Apps

Blog