Vijesti

28.05.2021.
Šibensko-kninska županija predstavila dvije nove eno-gastronomske manifestacije
[3. i 4. lipnja 2021.] "Dani otvorenih kušaonica"
[5. lipnja 2021.] "Pidoča & Debit se vole"

Turistička zajednica Šibensko – kninske županije, u suradnji s ostalim turističkim zajednicama u županiji, organizira dvije nove eno i gastro manifestacije kojima želi privući domaće i strane turiste, te im pokazati kvalitetu i raznolikost bogate ponude našega kraja.

Naime, 3. i 4. lipnja se održavaju ‘Dani otvorenih kušaonica’, a 5. lipnja u središtu Šibenika manifestacija ‘Pidoča & Debit se vole’. Bit će to okusima bogat vikend u županiji koja želi sve više promovirati tradicionalne proizvode svog kraja.

Na ‘Danima otvorenih kušaonica’ gosti će se moći upoznati s bogatom ponudom lokalnih kušaonica:  vinima, ekstra djevičanskim maslinovim uljima, craft pivama te rakijama i likerima. Uz dnevnu ulaznicu od 150 kuna ili dvodnevnu od 250 kuna posjetitelji će u periodu od 12 do 20 sati moći obići 17 vinarija, 3 kušaone maslinovog ulja i 3 craft pivovare i imati priliku kušati više od 100 vrhunskih proizvoda. S ulaznicom će svaki posjetitelj dobiti i mapu područja s označenim kušaonicama kako bi mogli što bolje isplanirati obilazak i lakše pronaći put do lokacije. Najbrži kupci ulaznica bit će nagrađeni besplatnim organiziranim prijevozom po određenim rutama, dok će ostali imati mogućnost najma vozila s vozačem kako bi bezbrižno mogli uživati u ovom lijepom hedonističkom događanju.

U proljeće počinje bujanje mesa u ljušturi pidoče i ona postaje sve punija i ukusnija. Otprilike u isto vrijeme mladi debit puni se u boce i kreće na tržište. Puna, mlada pidoča i svježi, lepršavi debit su skladan par. Upravo s tom mišlju je nastala manifestacija ‘Pidoča & Debit se vole’ u organizaciji TZ Šibenika koja će se održati 5. lipnja u Šibeniku, na Trgu Pavla Šubića. Lokalni uzgajivači pidoča pripremat će školjke prema svojim receptima, a vinari će ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje prijati uz pojedini recept. Cijena degustacijskog para školjki i vina bit će 20 kuna, a gosti će imati priliku kušati 10-ak različitih kombinacija.

Više na: https://dalmatiasibenik.hr/hr/dozivi/taste-like/

Apps

Blog