Vijesti

17.05.2023.
DANI OTVORENIH KUŠAONICA
Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Upoznajte domaće proizvođače, isprobajte veliki broj različitih vrsta vina, rakija, likera pa čak i maslinovog ulja i uživajte u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja!

Dani otvorenih kušaonica

Upoznajte domaće proizvođače, isprobajte veliki broj različitih vrsta vina, rakija, likera pa čak i maslinovog ulja i uživajte u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja!

Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog...

Zabilježite datume 19. i 20. svibnja u svojim kalendarima, kada će 15 vinara otvoriti svoja vrata od 12 do 20 sati i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije!

 

Organizirani posjet:*

 

cijena ulaznice: 25 eur / dan - 2 dana / 45 eur

 

*broj posjetitelja organiziranim prijevozom je ograničen

 

Ulaznice:

 

Šibenik Plus

 

info@sibenikplus.com

 

+385 (0)95 914 2449

 

MagTours

 

avio@magtours.com

 

+385 (0)98 291 814

 

Individualni posjeti: ne kupuju ulaznicu već ostvaruju tasting u vinariji po promotivnim cijenama odnosno 50% niže od standardnog tastinga!


Mapu rute i detaljan program preuzmite u nastavku niže.

Mapa rute 2023.
Mapa Kusaonice 2023 eng
Mapa Kušaonice 2023 hrv

Apps

Blog