Vijesti

29.01.2024.
– PONOVNO NA ZNANJE - Plaćanje godišnjeg paušala TURISTIČKE PRISTOJBE - Mišljenje Ministarstva turizma i sporta (MINTS)
- 1. veljače 2024. u sustavu eVisitor biti će pokrenut obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2024. godinu za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
- 1. ožujka 2024. u sustavu eVisitor izvršit će se zaključavanje financijske 2023. godine o čemu ćemo vas još jednom pravovremeno obavijestiti

Poštovani pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu,

obavještavamo vas kako će 1. veljače 2024. u sustavu eVisitor biti pokrenut obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za 2024. godinu za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Sukladno važećem Zakonu o turističkoj pristojbi članku 12. osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu plaćaju godišnji paušalni iznos turističke pristojbe za svaki krevet (glavni i pomoćni) i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji se koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Obračun godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe računa se prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u godini odnosno prema najvećem zbroju aktivnih kreveta u razdoblju od 1.1.2024. do 31.12.2024.

Obveznik će biti zadužen za paušalni iznos turističke pristojbe bez obzira koliko je dugo posjedovao važeće rješenje o pružanju usluga u 2024. sukladno Mišljenju Ministarstva turizma i sporta, a isto dostavljamo niže u privitku za preuzimanje.

Napominjemo da nakon 1. veljače 2024. i pokretanja obračuna paušala, za sve one nove objekte koji će se tijekom ostatka godine po prvi puta registrirati ili će postojeći objekti povećati kapacitete ležajeva, sustav eVisitor će automatski vršiti nova zaduženja tj. korekcije postojećih obračuna svakog 1. i 15. u mjesecu.

Također,  1. ožujka 2024. u eVisitor sustavu izvršit će se zaključavanje financijske 2023. godine o čemu ćemo vas još jednom pravovremeno obavijestiti.

Za sva dodatna pitanja ostajemo na raspolaganju.

TZ Pirovac

Plaćanje godišnjeg paušala TURISTIČKE PRISTOJBE - Mišljenje Ministarstva turizma i sporta (MINTS) – PONOVNO NA ZNANJE

Apps

Blog