Pirovac

Pirovac je srednjovjekovno naselje i utvrda najstarijeg hrvatskog plemstva, tradicije mediteranske poljoprivrede i turističko-klimatološko-rekreacijsko središte.

Pirovac je živopisno mjesto koje je priroda obdarila smještajući ga na obalu između mora i Vranskog jezera. Nalazi se u zaljevu kojeg karakterizira neobična činjenica da je more unutar njega 4 stupnja toplije od prosjeka Jadranskog mora. Na ovom području dominira blaga klima koja omogućava lijepa, topla ljeta i blage zime. Obalu ocrtava njena razvedenost sa brojnim uvalama u kojima su se smjestile kristalno čiste kamene i šljunčane plaže i otoci na čijem arhipelagu se smjestio Nacionalni park "Kornati".

Ovo je mjesto koje će vam omogućiti da se sami zaputite u otkrivanje skrivenih ljepota. Šetnje prekrasnom prirodom, biciklističke vožnje, bavljenje sportskim i rekreacijskim aktivnostima, jedrenje, ronjenje, upoznavanje povijsno-kulturnih starina, dalmatinskih specijaliteta... brojne su mogućnosti za ugodan odmor i uživanje. Pirovac krase brojne znamenitosti koje su odraz duha jednog vremena kada je ovo područje bilo značajno središte vitezova templara. Stari dio mjesta na samoj obali sa svojim srednjovjekovnim zidinama i "Vratima sela" jedan je od najzanimljivijih simbola Pirovca i slika vašeg fotoaparata. Upoznajte staru jezgru, zavirite u skrivene "kale" kamenim ulicama koje čuvaju trag na proletjela stoljeća.

Ako volite dane provoditi na plaži pobrinuli smo se da budu što ugodniji pružajući raznolikost sadržaja i stvarajući zanosan ambijent.
Ako želite doživjeti predivan zalazak sunca on je svakodnevna pojava ovoga kraja.
Ako vas zanima istraživanje građevinske baštine u blizini se nalazi na pretek zanimljivih lokaliteta.
Ako želite doživjeti kulturno-povijesno nasljeđe ono će vas prožeti kroz poruke iz davnina prenijete putem večernjih manifestacija i ugodnih kontakta sa lokalnim stanovništvom.
Ako želite osjetiti okuse lokalnih jela to iskustvo će vam pružiti brojni restorani i konobe.
Ako želite uživati u večernjim izlascima ovdje ćete pronaći nezaboravnu zabavu.

 

Apps

Blog