Plaže

Sjeverozapadno i jugoistočno od centra mjesta duž cijele obale protežu se plaže. Cjelokupni Pirovački zaljev zbog svog položaja odiše mirnoćom te sa brojnim uvalama, divljim i gradskim plažama svojevrsno je kupalište, a more je uvijek za nekoliko stupnjeva toplije nego u susjedstvu. Kako je u Pirovcu sve na domak ruke preporučujemo je da u potpunosti iskoristite svoje vrijeme i okupate se na svim plažama jer svaka ima svoj čar.

 

Plaža „Lolić“

Glavna gradska plaža „Lolić“ već duži niz godina nosi plavu zastavu što dodatno potvrđuje da plaža udovoljava kriterijima kvalitete, čistoće i kakvoće mora i obale te uređenosti. To je šljunčana plaža na sjeverozapadnoj obali samoga mjesta. Poseban naglasak je na središnji osunčani, pješčani i plitki dio koji je odlično mjesto za kupanje djece pod Vašim budim okom. No za one koji bježe od sunčevih zraka tu je pregršt hladovine borove šume.

Ono što će neke posebno razveseliti su svakako brojni zabavni, sportski i ugostiteljski sadržaji tik uz more pa će tako posjetitelji svake dobi naći nešto za sebe. Kafići, restorani, pekare, štandovi s palačinkama, fritulama, raznim gadgetima za plažu i suvenirima, fast food i trgovine zacijelo će Vam omogućiti cjelodnevni boravak na plaži. Na plaži su dostupne razne vrste usluga poput masaža na otvorenom, najam skutera, pedalina, kanua i čamaca, ležaljki i suncobrana te uživanje u brojnim vodenim sportovima i zabavnim aktivnostima poput aqua parka, automat igara, odbojke na pijesku, zumbe...

Na plaži ćete naići na kabine za presvlačenje i tuševe, javni wc te dijelove prilagođene osobama s posebnim potrebama.

 

Plaža Hotela Miran

Na plažu „Lolić“ nadovezuje se plaža Hotela i Kampa Miran koja je otvorena za sve posjetitelje. Zbog postepenog ulaska u more i svog sadržaja obitelji s djecom će i tu uživati. Plaža ima i dio debele hladovine borove šume, prekrasno uređen okoliš kao i betonske molove stoga će zadovoljiti sve Vaše potrebe. U sklopu hotela naići ćete na beauty salon, ugostiteljske objekte, teniske terene, bazen kao i zabavni, dječji sadržaj.

 

Plaža „Starine“

Na jugoistočnoj obali smjestila se plaža „Starine“ duga više od jednog kilometra i pruža se od centra mjesta sve do uvale Vrilo. Plaža po mjeri onih koji traže mirniju atmosferu. Duž plaže naići ćete na nekoliko kafića ukoliko vam zatreba osvježenje te ukoliko se poželite okušati na nekoj od zabavnih aktivnosti, najam čamaca, pedalina i skutera je u blizini.

Plaža sadrži manje prirodne hladovine no obiluje betonskim dijelovima za one koji vole uvježbavati skokove u more.

 

Uvala Makirina

Na južnom kraju Pirovačkog zaljeva smještena je uvala Makirina. Iako zapuštena i vizualno gotovo nepromijenjena od davnina prirodni je lokolitet bogat ljekovitim blatom velikog potencijala. Poznato po svojim antireumatskim svojstvima blato se već dugi niz godina koristi kako od strane domicilnih stanovnika tako i od strane turista. Uvala je plitka, blatna bez prirodne hladovine, i s ostacima starog mola kojim možete doći do nešto dubljeg dijela. Prilaz uvali je prema otoku Murteru, nekoliko km od Pirovca, ili stazom uz more iz uvale Vrilo. Ukoliko želite ići brodicom preporučamo oprez zbog izuzetno plitkog dijela i kamenog zida u moru.

 

Uvalice i hridi

Posjetitelji koji su uistinu svoj odmor zamislili kao miran i osamljen, duž Pirovačkog zaljeva naći će brojne plaže, uvalice i hridi s kristalno čistim morem pogodne za kupanje i sunčanje koje su skrivene od brojnih pogleda zadržale svoj divlji izgled,. Pa bilo autom ili čamcem krenite u potragu za svojom savršenom uvalom.

 

Uvala Porat

Na sjevernom kraju Pirovačkog zaljeva smještena je uvala Porat. Plaža je stjenovita s pješčanim dijelom i molom, bez prirodne hladovine u većem dijelu. Tu možete okupati svoje ljubimce i pronaći komadić uvale samo za sebe.

 

Otok Sustipanac

Neposredno pred Pirovcem smjestio se otočić "Sustipanc" povijesnog imena "Mojster" ili kako su ga mladi prozvali "Otok ljubavi" na kojem će Vas ostaci franjevačkog samostana u trenu vratiti u prošlost, a zamaman krajolik otoka očarati. Otok je glavnim dijelom stjenovit, s obilatom borovom hladovinom u unutrašnjosti, idealan za cjelodnevno uživanje i kupanje.

Apps

Blog