Sport i rekreacija

Pirovac je vrlo poželjno mjesto za aktivni odmor. Mnogo staza za biciklizam, jogging i trčanje, puteljaka za pješačenje, uvala koje odolijevaju vremenu i otoka za istraživanje idealni su za bavljenje nekom aktivnošću, te naposljetku kristalno čisto more. Ponuda se sastoji u raznim aktivnostima zatvorenog i otvorenog tipa...

 

Trčanje i pješačenje

Cijela obala od uvale Vrilo, preko Stare jezgre mjesta, plaže LoLić, Hotela i kampa Miran sve do Prosike pruža mogućnosti za ovaj tip aktivnosti. Na nekim mjestima uz gotovo netaknutu prirodu oduševiti će vas ljepotom svoje jednostavnosti. S jedne strane plavetnilo mora, a s druge raznolikost flore Dalmatinskog krša.

Ono što bi ovdje istaknuli svakako je brdo Makirina i uvala Vrilo čije staze i putovi svojom mirnoćom pružaju pravo opuštanje prilikom trčanja ili pješačenja uz samu obalu, a pogled na Pirovac svakako ostaje jedna od najljepših slika s Vašeg odmora.

 

Morske aktivnosti

Ukoliko volite aktivnosti vezane uz more i volite razgledati obalu iz drugačije perspektive na nekoliko mjesta duž plaže možete iznajmiti brodice, glisere, vodene skutere, pedaline, sandoline, daske za surfanje i prepustiti se osvježenju na morskim valovima.

 

Tenis

U sklopu Hotela Miran koji je smješten na samoj obali nalaze se i teniski tereni na kojima možete svoj teniski talenat održavati u kondiciji i tijekom odmora.

 

Košarka

Za one koji su ljubitelji košarke imamo sportski teren u sklopu OŠ Pirovac gdje uvijek možete pronaći ekipu za basket.

 

Odbojka na pijesku

U samom središtu plaže Lolić pod borovim stablima u sklopu Caffe bara "Balun" na raspolaganju Vam je teren za odbojku na kojem se možete odlično zabaviti i pokazati koliko ste dobri. Pijesak sa sebe nakon odličnog meča možete skinuti u moru samo nekoliko koraka dalje.

 

Boćanje

Prilikom šetnje centrom mjesta u popodnevnim satima morate začuti „Oćemo li baciti na balote“. Nezaobilazna dalmatinska igra iz davnina koja će Vas sigurno zaintrigirati i nasmijati, a ako se ipak poželite okušati dečki iz boćarskog kluba rado će Vas podučiti kako zaigrati na balote.

 

Fitness

Ukoliko ste više za aktivnosti zatvorenog tipa na raspolaganju Vam je i teretana u širem centru, u kojoj možete uživati u raznovrsnim spravama uz veselu atmosferu.
www.spartan-gym.hr

Tijekom popodnevnih sati na glavnoj plaži Lolić, u samom središtu, možete plesati s instruktorima zumbe i ispratiti pogledom zalaske sunca.

Apps

Blog