Lov

Kopneni (šumski) lov

Zajedničkim otvorenim lovištem broj XV/110 – "PIROVAC" gospodari Lovačko društvo "KAMENJARKA" Tisno, MB: 3196135

Lovačko društvo "KAMENJARKA" Tisno osnovano je 1946. godine, a od osnutka pa sve do danas nije mijenjalo ime. Idejni začetnik i prvi predsjednik Društva bio je istaknuti lovac i pedagog Vilim Dobrović iz Pirovca. Tijekom godina brojno stanje lovaca kretalo se od 147 lovaca u godinama od 1970. do 1985., da bi najmanje zabilježeni broj bio tijekom Domovinskog rata.

Danas Društvo ima 80 lovaca, generacijski od 18 pa do 86 godina starosti raznih struka i zanimanja. Društvo je u svom razdoblju postojanja dobilo nekoliko odličja, a pojedinci-lovci 30 odličja od prvog do trećeg reda.

Unatoč konstataciji da veći dio lovišta pokriva krš, velikim naporom lovaca brojnost divljači nikad nije bila ugrožena. Isto tako valja napomenuti da velikom zaslugom lovaca, lovište nikada nije ni opožareno u nekom većem obimu. Lovačko društvo gospodari sa 10.094 ha i lovištem u tri općine: Murtar, Tisno i Pirovac od kojih očekujemo veliku pomoć da bi mogli što bolje gospodariti našim lovištem zbog sve veće prometne ugroženosti.

Isto tako ovo lovačko društvo u suradnji sa Turističkom zajednicom općine Pirovac i općine Tisno započelo je obogaćivanje turističke ponude te je pripremalo specijalitete od divljači gostima ovih općina uz nadu za daljnjom suradnjom.
Započeli smo i sa lovnim turizmom u suradnji sa agencijom za lovni turizam, kojima možemo ponuditi trening pasa, lov kunića, prepelica i šljuka.

Kontakt:
GSM: 385 (0)99 356 31 18, predsjednik
GSM: +385 (0)99 564 16 42, lovnik (eng/njem)
GSM: +385 (0)99 222 40 77, tajnik
e-mail: ld-kamenjarka-tisno@gmail.com

PDF cijenik lovišta download

 

Ribolov

Zaljubljenici sportskog i rekreativnog ribolova u Pirovačkom morskom pojasu uživat će jer je vrlo bogato ribom. Uz lučicu Pirovac, raznoliku uvalu tu je i Vransko jezero s kanalom Prosika koji spaja jezero s morem uz sportsko rekreativnu lučicu nudi mogućnost ribololva u slatkoj vodi. Ribariti možete uz različite sportsko-rekreativne dozvole poštujući zabrane izlova pojednih vrsta. Domicilni ribari kažu da su zore na moru najljepše, a ulov najbolji, stoga pribor za pecanje u brodicu i ulovite pokoju uspomenu s pučine.

Dozvole za ribolov možete izraditi na sljedećoj adresi:
Sportsko ribolovni klub "LUŠTURA" Pirovac
Kralja Krešimira IV 6 – 22 213 Pirovac
+385 (0)98/226 674
www.lustura.org

Apps

Blog